FansClub Jethro Tull ČR
partnerem webu je
Audio3 - partner webu
Logo FansClub Jethro Tull Czech Republic
Koláž - booklety
O kapeleDiskografieTextyČlánkyOdkazyKe staženíKnihyKalendářGalerie

Hledání Marquee Clubu
Lidé se často ptají na polohu legendárního Marquee Clubu. Jen pro připomenutí - jde o legendární bar, kde Jethro Tull začali v roce 1968 pravidelně hrát jako klubová kapela.
Autor: Vladimír Řepík


Festival v Karlsruhe
Tak se mi podařilo překonat čtvrteční línou náladu a v pátek jsem se přece jen vypravil stopem do Karlsruhe na Jethra. Začal jsem stopovat asi v 6 večer na Zličíne, do Karlsruhe jsem dojel v sobotu, asi ve čtvrt na pět odpoledne.
Autor: David Pytlík


Ian Anderson o kočkách
Mnozí z vás vědí, že obdivuji kočky. Začalo to již v dětství, když jsme se přestěhovali z mého rodiště Dunfermline do Edinburku, skotské metropole. Zdědili jsme dost nechutného šedého kocoura – požírače můr s jedním uchem. Dostal jméno Smudge (vyslov "smač"). Tento nehezký, leč stále noblesní tvor se u nás v běhu svých pochybných aktivit občas zastavoval kvůli žrádlu a noclehu. Nejednou si také přivedl přítelkyni ...
Autor: Ian Anderson, překlad: Vladimír Řepík


Rockový krysař vábí flétnou
Ian Anderson, nedostudovaný výtvarník z přímořského Blackpoolu, založil skupinu Jethro Tull v roce 1968. Pojmenoval ji po zemědělském reformátorovi z 18. století, kapela prošla během své existence spoustou personálních proměn a dnes patří do kategorie rockových legend.
Autor: Miloš Skalka


Dojmy koncertu v Polné
Takže jak se někdo těšil, tady je menší zpráva o tom jak to v té Polné dopadlo. Předem upozornuju, že nejsme až tak velký znalec Jethro Tull a taky nejsem nějak zvlášt dobrý v gramamtice.
Autor: ?


Skotskem po stopách Iana Andersona
V září roku 2000, tedy před 3 lety, jsem se vydal s kamarádem Mirkem na cestu po severozápadě Skotska. Kromě jiného jsem měl v úmyslu putovat po místech, známých z textů a mimohudebních aktivit Iana Andersona. Zde vám nyní, i když s jistým zpožděním, předkládám výsledek této "studijní" cesty.
Autor: Vladimír Řepík


Rozhovor s Ianem Andersonem
Ian Anderson přežil další hloubkovou sondáž týmu A New Day těsně předtím než vyrazil na nejnovější Tullovské turné. Odpovědi, které mi dal ve věci absence archivního materiálu na novém DVDéčku, způsobila, že musím přehodnotit svůj optimismus z minulého čísla, které se týká bezprostředního nového vydání DVD, ale zůstáváme s nadějí.
Autor: David Rees, překlad: Pavel Švanda


Rozhovor s Ianem Andersonem
Ian byl tuhle v redakci BBC, aby se zúčastnil natáčení vzpomínkového programu Rádia 2 o slavných časech londýnského Marquee klubu. Byl jsem potěšen jeho nabídkou k následnému pokecu o tullovských věcech se mnou a parťákem Webbem. Na dostaveníčko dorazil Ian netypicky se zpožděním a vyšlo najevo, že tak bylo kvůli reportérce BBC, která zapomněla, že má přijít!
Autor: David Rees, překlad: Pavel Švanda


Od Aqualunga k vodní investici
rozhovor s Ianem Andersonem, Herald Tribune, prosinec 1997
Autor: David Rees, překlad: Vladimír Řepík

 kontakt FansClub Jethro Tull ČR: prezident Karel Brychta, webmaster Miroslav Hofbauer