FansClub Jethro Tull ČR
partnerem webu je
Audio3 - partner webu
Logo FansClub Jethro Tull Czech Republic
Koláž - booklety
O kapeleDiskografieTextyČlánkyOdkazyKe staženíKnihyKalendářGalerie

Vánoční přání Iana Andersona (a jeho kapely)

Na webu jethrotull.com se objevilo vánoční přání Iana Andersona. Pro nás anglicky nehovořící přeložil neúnavný Vláďa Řepík:

"Toto nejsou vlasy, které jsem celá ta léta měl, nýbrž teplejší huňatá čepice, kterou nosím v očekávání nadcházející doby, a sice svátků vánočních! Do kouta postavíme stromek, do krbu hodíme jedno poleno navíc, a budeme se těšit, že se s vámi někde na cestách zase v roce 2014 setkáme! Přejeme co nejveselejší svátky a šťastný nový rok!"

A ostatní se přidávají s krátkými pozdravy, např. John přeje vše nejlepší "ze světa kláves".


AND 110 obalVážené Fantullky a Fantullové,

díky neutuchající aktivitě Vládi "Jetřicha" Řepíka se k Vám dostává "rešerše" z posledního čísla fanzinu Jethro Tull "A New Day" (PDF, 1,3 MB). Jeho součástí je rozsáhlý a velmi zajímavý rozhovor s Martinem.
Jako asi většina považuji Jethro Tull = Ian Anderson :-) Ale to co dělá Martin se mi moc líbí a doufám, že v roce 2014 se najde někdo, kdo ho sem pozve. Určitě se na něj půjdu podívat!

Šťastný a zdravý nový rok

Karel "Kartullix" Brychta



Libor Mysliveček dodal několik přeložených dobových článků k vydání alba Aqualung. Počtěte si zde (PDF, 625 kB)


V dubnu příštího roku vyjde nové album Iana Andersona!

Homo Erraticus (DOCX, 203 kB) – to je název pro novou velkolepou pouť do chrámu podivností progresivního rocku. Zkoušet a nahrávat začínáme příští týden. V pondělí úprky na záchod po požití té příšerné tekutiny v rámci přípravy na kolonoskopii, kterou musím snášet každé dva roky. Vypláchnout si trubky. Zanechat vše ve stavu růžovoučké a neposkvrněné připravenosti přivítat zvědavou invazi jednookého všetečného červa-kamery.

Navazovat bude koncertní turné, které zavítá i do České republiky. Kapela Iana Andersona vystoupí na Bounty Rock Café Open Air v Olomouci v sobotu 14. června 2013.

Překlad (jaké překvapení): Vladimír Řepík


AND 107 obalA new day report 109

V novém AND se mimo jiné dočtete, že Ian Anderson se stal letošním Bohem progresivního rocku. I když ho "kurva nesnáší"*. Pak také recenze - koncertů Iana Andersona, nového alba Martina Barreho a opery Johna O'Hary.

Čtěte zde (DOC, 1,3 MB)

Překlad opět nezdolný Vláďa Řepík.

* iMHO není nutné "vypípávat" sprosťárny. My to snesem. :-)



Rockový veterán Martin

"Moje práce je mojí opravdovou láskou. Nikdy se jí nevzdám", říká Martin Barre, bývalý kytarista Jethro Tull, cestou na zkoušku se svou novou kapelou, s níž se chystá na turné začínající příští víkend v tavistockém klubu Wharf.

O jeho dalších plánech se dočtete zde (DOC, 1,12 MB). Přeložil Pepa Pikna


Náš nejhorší koncert
Paul Lester z The Guardian se zeptal Iana Andersona na kritické momenty na pódiu. Že nejen obdivné volání a kalhotky rozvášněných fanynek se na pódiu dočká slavný umělec se dozvíte zde (DOCX, 56 kB)
Překlad: Vladimír Řepík


Recenze koncertu TAAB a TAAB2, Muriel Kauffman Theatre, Kansas City, Missouri, USA

Může být součástí koncertu vyšetření jednoho z diváků na závažnou nemoc? A může ještě Ian Anderson ve svých pětašedesáti nabídnout něco dříve nevídaného? Dřív než se vydáte na koncert do Brna nebo Prahy, přečtěte si recenzi od Gary Shindlera (PDF, 2,85 MB), přeloženou neúnavným Vláďou Řepíkem.


Ahoj Fantullky a Fantullové,
Dědek se vytasil opět se sběratelskou edicí. Tentokrát je to "přeskočený" Benefit. Skvostné a nedoceněné album. Tento počin by měl spatřit světlo světa 28.10.2013.

Přečtěte si, co o albu píší dobové noviny (DOC, 36 kB). Již před rokem přeložil Libor Mysliveček.


Příručka skauta pro kluky (a snad nejen pro ně).
Zdá se že stránek o Jethro Tull stále není dost, proto nyní vznikly dvě další na adresách www.theboyscoutmanual.com/ a thejethrotullboard.proboards.com/. Více informací o projektech se dozvíte v následujícím dokumentu (DOC, 87 kB).


Vzpomínky Martina Barreho
Přestože je velmi pravděpodobné, že Martina Barre už v sestavě Jethro Tull nikdy neuvidíme (jak rád bych se mýlil!), jeho začátky ve skupině nejsou moc známé. Pojďme si je tedy připomenout v jeho vzpomínkách (DOC, 44 kB).
Překlad: Vladimír Řepík


 kontakt FansClub Jethro Tull ČR: prezident Karel Brychta, webmaster Miroslav Hofbauer